I dag är jag poetisk.

It's a cold night in november.
I can hardley see the street lamps,
the compact mist is taking over.
I'm walking on the sidewalk in this empty town,
just to divert one's mind.

I just want to remember.
I just want to feel like I did.
But I don't want to remember,
I don't want to feel like I did.

My heart feels like a stone,
my mind is like fire,
but my blood is cold like ice.
I am the one without a shadow.

Your absence is such a pain,
we're like an unsolved puzzle.
But if you were here I should know...
Know that you don't feel the same.

I don't know what it is.
You belong to the past.
I'm sorry, I can't help it,
but you'll always be like a burn deep inside of me...

Jag kände för att skriva något. Något som kanske skulle kunna bli en låt så småningom?

Nu låter jag tiden utvisa

SÅ! Då var ansökan till Grebbestads folkhögskola inskickad. Så nu återstår bara en lång, lång... väntan. Eller så blir den kort, jag vet inte. Men ack vad roligt det skulle vara om jag kom in!
Nu ska jag reda ut för - och nackdelar med att flytta. Jag ska försöka i alla fall:

Fördelar:

♥ Jag får hålla på med smycken, det jag helst vill jobba med!

♥ Jag kommer en bra bit i mitt gymnasiepluggande!

♥ Jag får knyta en massa nya, spännande kontakter!

♥ Jag kommer bort och är mer eller mindre tvungen att sköta mig själv!

♥ Jag styr helt över mina matinköp och lockas aldrig till att ta en nattmacka eller två om jag inte köpt bröd!

♥ Jag blir förmodligen starkare och mer självständig!

♥ Jag får se saker ur ett annat perspektiv, då livet ser helt annorlunda ut!

Nackdelar:

↓ Självklart det att jag kommer lämna mina vänner och min familj ett ganska bra tag.

↓ Förmodligen kommer jag få en svidande hemlängtan då och då.

↓ Jag kommer kanske känna mig osäker, i alla fall i början.

↓ Rädla för att bli ensam. Usch. Men det tror jag inte.

Det finns alltid för - och nackdelar. Men i det här fallet väger fördelarna betydligt tyngre än nackdelarna.



Grebbestads folkhögskola - internatet (tror jag)

15 mil norr om Göteborg...

... ligger Grebbestad. Jag har själv aldrig varit där, men mamma säger att det är ganska litet och tomt. Men fint är det! Jag har sett bilder där i från. Dessutom ska jag kanske flytta dit till hösten!

Det är sant! Eller ja, om jag kommer in på skolan vill säga. Kommer jag inte in i år söker jag igen till nästa höst. Om jag kommer in ska jag i alla fall läsa smyckedesign/silversmide på samma gång som jag läser gymnasiet. Vilken perfekt kombination! Att jag måste läsa klart gymnasiet vet jag, men det är självklart mycket svårare om jag inte får göra något som jag verkligen brinner för på samma gång.

Går allt som det ska till hösten eller nästa höst så ska jag gå i Grebbestads folkhögskola och bo på ett internat i mitt i samhället. Det ska bli SÅ spännande att flytta hemifrån, sköta mitt eget liv och skaffa en massa nya kontakter. Och självklart plugga till något jag vill göra också. Nu väntar jag bara på att personbeviset ska komma och sedan... då väntar bara en... väntan.

I 34 veckor kommer jag att bo där. Eller det är i alla fall så länge som kursen pågår.

Men jag måste också tänka som så att om jag inte kommer in... ja, då får jag fortsätta gå på Åsö komvux ett år till. Mindre kul, men det är bara att förbereda sig på det också.

Flyttar jag inte till Grebbestad i höst ska jag läsa dessa ämnen:

♣ Småföretagande A

♣ Engelska B

♣ Företagsekonomi A

Det får duga i så fall :)


Diet för en vegetarian?

Hela tiden pratas det om dieter hit och dit och vad som ska vara hälsosamt eller inte.
Det jag reagerat på i alla kända "superdieter" är att kött är ett återkommande inslag. Att kött innehåller en massa proteiner vet ju alla och att man ska äta mer proteiner och mindre kolhydrater. Det står alltid om olika typer av dieter, vilket vanligt magasin man än slår upp. (Jag antar att kvinnomagasin lägger in mer sådant än herrmagasin, men det är inget jag är jättesäker på. Men det känns ganska givet).

Men hur många har tänkt på oss vegetarianer? Eller ännu bättre; veganerna? Finns det särskilda tidningar till oss? Jag säger nu inte att hela världen saknar vegorecept, men jag tycker det borde finnas mer av det.
Sedan kan jag ju tillägga att det finns en himla massa folk som är intolleranta mot olika produkter också. Skillnaden där är väl att intollerans inte är ett självständigt val som vegetarianism och veganism för det mesta är.

Till frågan: Kan ingen ge mig tips på en trevlig diet?
Alltså ingen hårdbantardiet, jag vill ju inte banta, bara komma i bättre form.

Det skulle vara skönt att kunna äta god, nyttig och mättande mat varje dag, samtidigt som jag kommer i bättre form och mår bra både fysiskt och mentalt!

Jag glömde skriva att jag också hört att vegetarianer statistiskt sett är smalare är köttätande människor. Det känns ju logiskt på ett sätt; jag har faktiskt tappat en del i vikt sedan februari då jag blev vegetarian, men samtidigt känns det ju lite konstigt att det finns så mycket kött i de där flashiga dieterna. Värt att spåna över...

Låt mattipsen regna in! ;)


Jag växer aldrig i från The Sims!

Hej käraste blogg! Det var längesen jag skrev i dig nu, känns det som. Kanske beror det på det rubriken antyder? Ja, självklart gör det det ;) Jag har spelat det nya The Sims-spelet; The Sims Drömjobb. Will Wright, som kom på hela idén med The Sims, måste vara ett riktigt geni! Spelet passar i alla fall mig helt perfekt. Många andra också för den delen.

Det är så skönt att bygga upp en påhittad verklighet. Ungefär som jag skrivit förut, att fly den riktiga verkligheten. Jag menar, hur härligt är det inte att bygga en stad med "människor", ge dem olika personligheter, utseenden och öden i livet och känna att det inte spelar någon roll, då det i alla fall inte är på riktigt. Blir man missnöjd kan man ju alltid låta bli att spara ;)

The Sims 3 kom ut i juni 2009. Jag minns när jag fick se datumet för ett par-tre år sedan och tänkte att: "Nej, då ska jag fylla 19, då kan man ju inte göra sånt längre". Leka kan man alltid göra. Eller ja, spela då. Det kanske är dags att växa upp och inse att man aldrig växer i från saker bara för att man uppnår en viss ålder? Nej, nu slår jag ett slag och skålar för att ålder inte har någon betydelse när det gäller många saker! Det mesta egentligen...



The Sims Drömjobbs framsida på... norska? ... Danska?

RSS 2.0